12 کشور پیشرو در استفاده از تکنولوژی ‌های انرژی های تجدیدپذیر

12 کشور پیشرو در استفاده از تکنولوژی _های انرژی های تجدیدپذیر

 
نیاز به انتقال سریع به انرژی های تجدیدپذیر بیش از هر زمان دیگری ضروری است. زغال سنگ تغییرات آب و هوایی ناشی از سوزاندن نفت و گاز طبیعی جوامع را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. این در حال حاضر به اقتصاد و اکوسیستم آسیب می رساند. ما باید پروژه های جدید و توسعه یافته سوخت فسیلی را متوقف کنیم و به تمام یارانه های زغال سنگ، نفت و گاز پایان دهیم. همان طور که در مطلب قبلی هم گفته شد ساده‌ترین، سریع‌ترین و مؤثرترین راه برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و دادن بهترین شانس برای معکوس کردن تغییرات آب و هوا، تغییر به سیستم انرژی مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر و ذخیره‌سازی است. در اینجا چند کشور چشمگیر وجود دارد که از ترکیب هوشمند منابع تجدیدپذیر و سیاست های موثر و هدفمند برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خود استفاده می کنند. در ادامه با تک اینورتر همراه باشید تا شما را با تعدادی از این کشور ها آشنا کنیم.

1. Costa Rica

در سال 2023، کاستاریکا بیش از 98.5 درصد انرژی خود (به استثنای بخش حمل و نقل) را از انرژی های تجدیدپذیر تولید کرد. 75.16٪ از انرژی آبی، 12.97٪ از زمین گرمایی، 10.65٪ از باد، و کمتر از 1٪ از زیست توده و پنل های خورشیدی تامین می شود. این بیش از نیاز کشور است، زیرا با فروش 750 گیگاوات در بازار برق محلی، به کشورهای همسایه کمک کرد تا به اهداف خود برسند. کاستاریکا همچنین در تلاش است تا سال 2050 به انتشار کربن خنثی دست یابد. تمرکز بر پایداری فراتر از تولید انرژی است، زیرا این کشور ابتکارات دوستدار محیط زیست بسیاری دارد، از جمله تعداد فزاینده ای از خانه های سازگار با محیط زیست در سراسر کاستاریکا.

2. United Kingdom

چگونه می توانیم نیروی باد را مهار کنیم؟ به انگلستان نگاه نکنید. در حال حاضر، بریتانیا پیشرو جهان در انرژی باد فراساحلی است. این کشور بیش از هر کشور دیگری انرژی دارد، با بادهای فراساحلی انرژی بیش از 7.5 میلیون خانه را تامین می کند. با برنامه ریزی برای چهار برابر شدن این رقم تا سال 2030، این امر تأثیر قابل توجهی بر برنامه دولت برای کاهش تولید برق تا سال 2035 خواهد داشت.

3. Sweden

تا سال 2023، کل نیازهای انرژی سوئد (نه فقط برق) با 45 درصد انرژی آبی، 29 درصد انرژی هسته ای، 13 درصد انرژی بادی، 11 درصد سوخت های زیستی و کمتر از 1 درصد گازهای گلخانه ای دی اکسید کربن برآورده شده است. با این حال، از آن زمان تا الان، ارقام ماهانه بیشتر بهبود یافته است زیرا نرخ باد به 27٪ افزایش یافته است. آنها همچنین قصد دارند تا سال 2040 صد درصد انرژی تجدیدپذیر و تا سال 2045 انرژی خنثی کربن تولید کنند.

12 کشور پیشرو در استفاده از تکنولوژی _های انرژی های تجدیدپذیر 2

4. Iceland

85 درصد از کل انرژی ایسلند از منابع تجدید پذیر تامین می شود. با این حال، 100 درصد نیازهای برق از طریق منابع انرژی تجدیدپذیر، حدود 70 درصد از طریق انرژی آبی و 30 درصد از طریق زمین گرمایی تامین می شود. می توان گفت این یک مزیت است که ایسلند کشور کوچکی است (95 کمتر از آمریکا) و با مناطق اصلی فاصله دارد بنابراین برای آنها راحت تر از سایرین است.

5. Norway

تا سال 2024، 94 درصد از تولید برق نروژ از منابع فراوان انرژی آبی تامین خواهد شد. علاوه بر این، این کشور دارای سطح بالایی از برق رسانی در تقاضای انرژی است که تقریباً نیمی از مصرف نهایی کشور است. این بیشترین سهم کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی (IEA) است. به لطف ذخایر بزرگ نفت و گاز طبیعی، 87 درصد از تولید انرژی صادر شد.

6. Uruguay

در پایان سال 2021، 94 درصد برق اروگوئه از منابع تجدیدپذیر، 33 درصد از انرژی آبی، 31 درصد از باد، 17 درصد از زیست توده و 4 درصد از انرژی خورشیدی تولید می شد. در سال 2022، 17 درصد از برق تولیدی این کشور به آرژانتین صادر شده است. این کشور قصد دارد تا سال 2050 با سرمایه گذاری در هیدروژن سبز، کربن خنثی شود، زیرا تحقیقات نشان می دهد که اروگوئه دارای مزیت های رقابتی قابل توجهی در تولید از منابع آب و انرژی های تجدیدپذیر است.

7. Paraguay

در دسامبر 2021، پاراگوئه آخرین نیروگاه خود را بست و به یکی از تنها دو کشور جهان تبدیل شد. (دیگری آلبانی است) که 100 درصد برق خود را از برق آبی تولید می کند. سه نیروگاه برق آبی وجود دارد: Itaipú، Yacyretá و Acaray، و اولین نیروگاه 80٪ کل عرضه را تولید می کند. علاوه بر این، پاراگوئه انرژی بسیار بیشتری از مصرف سه سد خود تولید می کند و می تواند مابقی را بفروشد.

8. Brazil

برزیل برای تامین نیازهای برق خود به بالاترین سطح منابع انرژی تجدیدپذیر رسیده است. اتاق بازرگانی انرژی برزیل در فوریه 2023 اعلام کرد که با اضافه شدن 88 پارک خورشیدی جدید به شبکه، به 92 درصد رسیده است و سهم انرژی خورشیدی را به نزدیک به 65 درصد می رساند. انرژی آبی 17 درصد، باد 12 درصد است و زیست توده کمتر از 1 درصد تفاوت را ایجاد می کند.

9. New Zealand

کشور هایی نظر نیوزلند در زمینه انرژی های تجدیدپذیر کار بزرگی انجام می دهند. 84 درصد برق مصرفی نیوزلند را انرژی های تجدیدپذیر تشکیل می دهد. نیوزلند تا سال 2035 50 درصد از کل انرژی مصرفی خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر و تا سال 2030 100 درصد از انرژی برق خود را از منابع تجدیدپذیر در نظر گرفته است.

12 کشور پیشرو در استفاده از تکنولوژی _های انرژی های تجدیدپذیر 4

10. Morocco

مراکش از نیروی انرژی خورشیدی فراوان خود استفاده کرده است تا به یک رهبر جهانی در انرژی خورشیدی تبدیل شود. این نیروگاه در صحرای صحرا با ظرفیت 580 مگاوات، بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان، مجتمع نور-اورزازات واقع شده است. این مزرعه به اندازه 3500 زمین فوتبال است و برق کافی برای برق شهری دو برابر مراکش تولید می کند.

11. United States of America

انرژی های تجدیدپذیر سریع ترین منبع انرژی در حال رشد در ایالات متحده است که از سال 2010 تا 2020 رشد 42 درصدی یا 90 درصدی از سال 2000 داشته است. در سال 2023 حدود 25 درصد از تولید برق کشور 7.3 درصد از انرژی آبی و 8.4 درصد از انرژی بادی خواهد بود. در همین حال، انرژی خورشیدی 4.9 درصد از تولید برق ایالات متحده در همان سال را به خود اختصاص داد. همچنین سریعترین منبع انرژی تجدیدپذیر در حال رشد بود. در مجموع، بیش از 456 گیگاوات ظرفیت اضافی انرژی تجدیدپذیر در سال 2023 در ایالات متحده راه اندازی شد.

12. China

اگرچه چین بزرگترین تولید کننده دی اکسید کربن در جهان است، اما چین در زمینه انرژی های تجدیدپذیر نیز یکی از پیشتازان است. در سال 2017، چین کشوری بود که بیشترین ظرفیت خورشیدی PV و بادی نصب شده را داشت. چین همچنین بیش از 70 درصد از ماژول PV جهان را تولید می کند. بر اساس گزارش IHA، چین با 370160 مگاوات ظرفیت نصب شده در سال 2020، پیشرو در تولید برق آبی است. در همان سال نیز 71.67 گیگاوات ظرفیت باد اضافه کرد که تقریباً سه برابر میزان سال 2019 است. در سپتامبر 2020، چین به رهبری شی جین پینگ متعهد شد که تا سال 2060 انتشار کربن را به صفر برساند. چین متعهد شده است تا سال 2030 هوای آلوده خود را پاکسازی کرده و 35 درصد برق خود را از منابع تجدیدپذیر تولید کند.

سخن پایانی

وقتی رهبران و مدیران کشورها اهداف بلندپروازانه انرژی های تجدیدپذیر را تعیین می کنند و با سرمایه گذاری از آنها حمایت می کنند، فواید آن به سرعت حاصل می شود. روی آوردن به انرژی های تجدیدپذیر نه تنها انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهد، بلکه این گذار به اقتصاد ایمن تر، بازار کار رو به رشد و ایجاد یک سیستم انرژی قابل اعتماد و انعطاف پذیر کمک می کند. در عین حال، ما باید یک انتقال عادلانه را تضمین کنیم که در آن اولین شهروندان نقش کلیدی در گسترش انرژی های تجدیدپذیر در سراسر کشور ما ایفا کنند و بتوانند از مزایای انتقال بهره ببرند. ما باید اطمینان حاصل کنیم که کسانی که در بخش سوخت های فسیلی کار می کنند، این فرصت را دارند که بخشی از گذار به اقتصاد انرژی های تجدیدپذیر باشند.

 

https://ecolodgesanywhere.com/leading-countries-in-renewable-energy/

https://cleantechnica.com/2018/09/27/china-proposes-75-increase-to-2030-renewable-energy-target/

https://www.climatecouncil.org.au/11-countries-leading-the-charge-on-renewable-energy/

https://www.iea.org/reports/norway-2022/executive-summary

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *