آموزش و نحوه ی نصب پنل خورشیدی

 

آموزش نصب پنل خورشیدی

در این مقاله سعی کردیم شما را با نصب اصولی پنل خورشیدی و راه اندازی آن جهت گرفتن بهترین بازدهی از پنل های خورشیدی آشنا کنیم، لذا تا پایان این آموزش با ما همراه باشید.

یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای تعیین محل نصب پنل های خورشیدی، بررسی محل نصب می‌باشد. با بررسی محل مورد نظر مشخص می‌شود که آیا این مکان جهت نصب پنل های خورشیدی مناسب است یا خیر. با بررسی مکان در نهایت مشخص می‌شود که آیا می‌توان پنل خورشیدی را نصب کرد یا خیر و بر اساس پنل مورد نظر و اندازه آن، فرد باید هزینه‌ای را در نظر بگیرد.

زمانی که تصمیم می‌گیریم از برق خورشیدی استفاده کنیم، لازم است که دو پرسش را برای خود مطرح کنیم. این دو پرسش عبارت‌اند از:

  • آیا در زمینی که برای نصب در اختیار داریم، مکانی وجود دارد که بتوانیم پنل های خورشیدی مورد نظر را نصب کنیم؟
  • آیا در مکان مورد نظر، موانعی همچون ساختمان‌ها و درختان به شکلی قرار گرفته‌اند که سایه‌ی زیادی را بر روی صفحات ایجاد نکنند؟

تعیین محل نصب پنل خورشیدی

در مورد تعیین محل مورد نظر لازم است که در بررسی موقعیت، مکان قرارگیری خورشید را در فصل‌های مختلف سال مد نظر قرار دهیم. به عنوان مثال در فصل تابستان نسبت به فصل زمستان، خورشید در ارتفاع بالاتری قرار می‌گیرد. در واقع می‌توان گفت که در ماه‌های زمستان، نور خورشید به طور مستقیم بر روی آرایه‌ی خورشیدی می‌تابد.

در مورد پرسش دوم لازم است که در مورد موانع بگوییم که وجود موانع در مکان‌هایی که قصد دارید پرو‌ژه نصب پنل های خورشیدی را انجام دهید، باعث می‌شود انجام پروژه با شکست مواجه شود زیرا آفتاب‌گیری پنل‌ها با وجود موانع دچار مشکل خواهد شد و نصب پنل های خورشیدی، کاربرد مناسبی نخواهد داشت.

 

 

بهترین مکان برای نصب پنل خورشیدی

مرحله بعدی این است که با تمام بررسی‌هایی که انجام دادیم ببینیم مکان مناسب برای چیدن پنل‌های خورشیدی کجاست. همان طور که می دانیم پنل خورشیدی، هنگامی بهترین عملکرد را دارد که جهت گیری مناسبی به سمت خورشید داشته باشد. اگر می خواهیم از انرژی خورشید در جهت تولید برق برای یک ساختمان بهره بگیریم مناسب ترین جا برای نصب سلول خورشیدی، بام یا شیروانی آن است.

وسایل مورد نیاز برای نصب پنل

 


 

آموزش نحوه نصب پنل خورشیدی

1.نصب بر روی زمین

سیستم‌های فتوولتاییکی که روی زمین نصب می‌شوند، معمولاً بزرگ و در سطح یا مقیاس تجهیزات بزرگ خدمات رفاهی هستند. ماژول‌های خورشیدی آن‌ها به وسیله فرام‌ها یا میله‌هایی که به تکیه گاه‌های زمینی (نصب شده روی زمین) وصل هستند، نگه داشته می‌شوند.

تکیه گاه‌های نصب زمینی شامل موارد زیر است: تکیه گاه‌های یا سکوهای میله‌ای که مستقیماً به زمین وصل می باشند یا در داخل سیمان و بتن جای می‌گیرند تکیه گاه‌های فندانسیونی مثل صفحات بتنی یا فوتینگ‌ها تکیه گاه‌هایی با فوتینگ شن ریزی شده، مثل پایه‌های بتنی و فولادی که برای ایمنی سیستم ماژول و حفظ آن در محل، از وزن خود استفاده می‌کنند و به نفوذ در زمین نیازی ندارند. این نوع نصب مناسب جاهایی است که حفاری ممکن نیست مثل گورستان‌های سر پوشیده. امکان تعویض مکانی این سیستم‌ها نیز وجود دارد.

2.نصب پنل خورشیدی بر روی پشت بام

تکیه گاه‌های نصب پشت بامی، شامل موارد زیر است: سکوی نصب میله‌ای که مستقیماً به ساختار پشت بام وصل شده و می‌تواند برای اتصال ماژول به میله‌ها یا فراهم، از ریل‌های بیشتری استفاده کند. تکیه گاه‌هایی با فوتینگ شن ریزی شده، مثل پایه‌های بتونی یا فولادی که از وزن خود برای ایمنی سیستم پانل در مکان استفاده می‌کنند و به نفوذ در زمین احتیاجی ندارند.

این متد نصب، امکان جابجایی سیستم پنل خورشیدی را بدون تأثیر مخرب بر ساختار پشت بام، فراهم می‌سازد. تمام سیم پیچی‌هایی که ماژول‌های خورشیدی را به تجهیزات برداشت انرژی وصل می‌کنند، باید براساس کدهای الکتریکی محلی نصب شوند و در کانال‌ها یا لوله‌های مناسب برای شرایط آب و هوایی راه‌اندازی شوند.

 

 

3.نصب پنل های خورشیدی بر روی دیرک

یکی از دیگر روش‌هایی که می‌توانید برای پنل‌ها، موقعیت دهی دقیقی را داشته باشید، قرار دادن پنل‌های خورشیدی بر روی دیرک، ستون و یا میله است. لازم است که جهت رعایت اصول نصب پنل های خورشیدی ابعاد و وزن پنل انتخابی را مد نظر قرار دهید و متناسب با آن‌ها شالوده‌ی مناسبی را تهیه کنید. همچنین لازم است که وزن دیرک و وزن پنل را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید که در هنگام وزش باد، استحکام کافی وجود خواهد داشت. همچنین باید آن قدر مستحکم باشد که در برابر حوادث طبیعی همچون زلزله نیز مقاومت خود را از دست ندهد.

رعایت اصول نصب پنل خورشیدی

با رعایت اصول نصب پنل های خورشیدی، می‌توان از آن‌ها استفاده‌های بی‌شماری کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به مواردی همچون استفاده از انرژی خورشیدی برای پخت و پز، تأمین روشنایی برای محیط باز، شیرین کردن آب به وسیله‌ی پنل‌های خورشیدی، خشک کن خورشیدی، تأمین آب گرم مورد نیاز، گرم کردن آب جهت استفاده در استخر، استفاده در سیستم‌های تهویه مطبوع، تأمین انرژی برق برای ساختمان، شارژ کردن باتری با استفاده از انرژی خورشیدی و همچنین گرم کردن خانه اشاره کرد.

✅کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم مهم‌ترین پارامترهایی که باید برای رعایت اصول نصب پنل های خورشیدی در نظر بگیرید را خدمتتان شرح دهیم. دانستید که در ابتدا مهم‌ترین مورد پیدا کردن محل نصب مناسب است و در ادامه باید با توجه به محل نصب مورد نظر ابزار لازم را تهیه کرده و شروع به نصب پنل خورشیدی نمایید. امیدواریم که مطالب این مقاله جهت نصب پنل‌های خورشیدی برایتان مفید و کارآمد باشد.

 

سوالات متداول پیرامون نصب پنل خورشیدی

بهترین مکان برای قرار دادن پنل خورشیدی کجاست؟

بهترین مکان برای قرار دادن پنل های خورشیدی رو به جنوب و حداکثر سرعت ممکن (برای کاهش سایه فعلی و آینده) با شیب است که برای عرض جغرافیایی شما بهترین است. شما تا حد ممکن سایه های درختان ، ساختمان و سایر موانع را می خواهید. حتی چیزی مانند پرچم می تواند باعث کاهش خروجی صفحات خورشیدی شود.برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان تک اینورتر تماس بگیرید.

بهترین جهت پنل های خورشیدی کدام میباشد؟

جهت در نیمکره شمالی ، قاعده کلی برای قرار دادن پنل های خورشیدی این است که پنل های خورشیدی باید در جنوب واقع شوند (و در جنوب ، شمال واقعی). معمولاً این بهترین جهت است زیرا پنل های خورشیدی در طول روز نور مستقیم دریافت می کنند.

5/5 - (2 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *