سیستم انرژی خورشیدی هیبریدی به چه معناست؟

مهمترین بخش های یک سیستم هیبریدی اجزای سیستم هستند. شناخت ویژگی های فنی، روابط ریاضی، مشخصات اقتصادی و زیست محیطی برای تصمیم گیری در مورد استفاده از آنها ضروری است. به سیستم های ترکیبی بیش از یک منبع تولید برق، سیستم هیبریدی میگویند. این سیستم ها فرصتی را برای تولید برق کارآمد و مقرون به صرفه بدون برق شهری فراهم می کنند. به طور کلی هدف از راه اندازی سیستم هیبریدی کاهش هزینه های عملیاتی، هزینه های نگهداری و انتقال سوخت با کاهش زمان کارکرد و مصرف سوخت دیزل ژنراتورها است.

نیروگاه خورشیدی هیبریدی دارای حداقل 2 نوع مختلف انرژی

حداقل دو نوع مختلف انرژی در نیروگاه های هیبریدی وجود دارد. این ترکیبی از یک دیزل ژنراتور و یک سیستم انرژی تجدیدپذیر با ذخیره سازی یا بدون ذخیره سازی است. پیکربندی واقعی مربوط به سایت و شرکت است. این به ویژگی های تابش خورشیدی و باد و همچنین دسترسی به منابع مالی و مشخصات نیروگاه های موجود در هنگام تکمیل آنها بستگی دارد. نیروگاه های خورشیدی هیبریدی PV-Diesel بدون ذخیره سازی نیاز به سرمایه کمی دارند. نیروگاه خورشیدی هیبریدی بیرونی بدون ذخیره سازی به هزینه سرمایه گذاری کم نیاز دارد. از آنجایی که انرژی خورشیدی یا بادی منبع پایدار انرژی نیستند و نیروگاه های دیزلی نیازمند زمان راه اندازی مشخصی هستند، این راه حل معمولاً مستلزم بهره برداری مداوم از نیروگاه ها با حداقل بار است.
 

 

مزایای استفاده از برق هایبرید

  • افزایش درصد اطمینان تامین برق
  • کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلودگی
  • افزایش عمر سیستم
  • کاهش هزینه های تولید برق
  • مصرف بهینه انرژی
  • و…

معرفی سیستم های هیبریدی

1.دیزل فتوولتائیک

یک نوع رایج، سیستم هیبریدی دیزل فتوولتائیک است. (ترکیبی از فتوولتائیک (PV) و دیزل ژنراتور، و یا ژنراتور دیزل) دیزل ژنراتورها به طور مداوم در شکاف بین بار فعلی و توان واقعی تولید شده توسط سیستم PV استفاده می شوند. همانطور که انرژی خورشیدی نوسان می کند و ظرفیت خروجی دیزل ژنراتورها به محدوده خاصی محدود می شود، این اغلب یک انتخاب مناسب برای ذخیره باتری برای بهینه سازی سهم خورشیدی در کل خروجی یک نیروگاه خورشیدی هیبریدی است. بهترین راه‌ها برای کسب‌وکارها برای کاهش دیزل با انرژی خورشیدی و بادی اغلب می‌تواند در مکان‌های دورافتاده قرار گیرد، زیرا این مکان‌ها به شبکه متصل نیستند و حمل و نقل برای انتقال مسافت‌های طولانی گران است. برخی از این برنامه ها را می توان در بخش معدن و در جزایر یافت.

2. سیستم های باد خورشیدی

از دیگر هیبریدهای خورشیدی می توان به سیستم های باد خورشیدی اشاره کرد. ترکیبی از باد و خورشید است و این مزیت را دارد که این دو منبع مکمل یکدیگر هستند. زیرا زمان حداکثر بارگیری برای هر سیستم در ساعات مختلف روز و در طول سال اتفاق می افتد. تولید برق این سیستم ترکیبی پایدارتر و کوچکتر از برخی از زیرسیستم های مولد است. سیستم خورشیدی متناوب در مقادیر پایین غالب که با ذخیره انرژی الکتریکی پمپاژ شده است، می تواند با ارزان ترین قیمت در اختیار شما قرار دهد.

3.سیستم های hybrid حرارتی خورشیدی

اگرچه سیستم های خورشیدی انرژی متناوب کم هزینه را در طول روز تولید می کنند، اما حمایت از منابع پایدار تولید انرژی برای تامین برق روزانه ضروری است. نیروگاه های حرارتی خورشیدی با ذخیره حرارتی، تولید انرژی پایدار و پاک را برای تامین برق در طول روز فراهم می کنند. آنها می توانند به طور کامل تقاضای بار را برآورده کنند و زمانی که انرژی خورشیدی بدست آمده در یک روز از آن بیشتر شود، به عنوان نیروگاه بار پایه عمل می کنند. ترکیب مناسب حرارت خورشیدی (نوع ذخیره سازی حرارتی) و PV خورشیدی بدون نیاز به ذخیره باتری با هزینه زیاد.می تواند به طور کامل با نوسانات بار تطابق داشته باشد.

کاربرد سیستم های هیبریدی

یک سیستم هیبریدی می تواند بسیار متنوع باشد و می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. هر ترکیبی را می توان بسته به موقعیت جغرافیایی و در دسترس بودن منابع مختلف انرژی تجدیدپذیر، محدودیت های فنی و اقتصادی استفاده کرد. در مورد تولید برق خارج از شبکه، یک سیستم هیبریدی فرصت تولید برق پاک و مقرون به صرفه را ارائه می دهد که ارزان تر از تولید برق با ژنراتورهای دیزلی معمولی است.  در نتیجه، گزینه های انرژی تجدیدپذیر راه حل ارجح برای نیروگاه های خارج از شبکه است. سیستم های هیبریدی یک رویکرد فناوری رو به رشد است که در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.
 

 

 فناوری های تشکیل دهنده یک سیستم هیبریدی

  • دیزل ژنراتور
  • سلول های فتوولتائیک خورشیدی
  • توربین بادی
  • نیروگاه آبی کوچک/خرد
  • تولید همزمان برق و حرارت (میکروتوربین، موتور رفت و برگشتی و …) با سوخت گاز طبیعی، دیزل، زیست توده و یا زیست گاز (تولید از طریق واکنش بی هوازی)
  • هیدروژن و پیل سوختی (الکترولایزر، مخزن هیدروژن و توده پیل سوختی)
  • بویلر با سوخت دیزل، گاز طبیعی، زیست توده و زیست گاز
  • باتری ها

 

کلام آخر

کسب دانش فنی در بهره برداری از نیروگاه های تجدیدپذیر (سیستم های هیبریدی) بسیار مهم است. نیروگاه های هیبریدی خورشیدی کاملا هوشمند هستند. آنها کاملا اتوماتیک و قابل برنامه ریزی هستند و یک سیستم هیبریدی هوشمند با تمام منابع انرژی خورشیدی را در اختیار شما قرار می دهند. برای اجرا و پیاده سازی چنین پروژه هایی میتوانید با کارشناسان تک اینورتر همراه باشید.

3.9/5 - (7 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *