استفاده از انرژی خورشیدی باعث ایجاد مشاغل مختلف بصورت مستقیم و غیرمستقیم خواهد شد. شغل هایی چون مهندسی در زمینه طراحی ساخت و نصب تجهیزات تا بهره برداری و مدیران پروژه از جمله مشاغل مستقیم هستند. همچنین تأمین کنندگان مواد اولیه و مشاغل مرتبط با آن جزو گروه غیرمستقیم قرار خواهند گرفت. بعضی از حوزه های اصلی در صنعت برق خورشیدی که میتوانند اثر قابل ملاحظه ای فعالیت اقتصادی و ایجاد اشتغال بگذارند عبارتند از:
- تأمین کنندگان تجهیزات مکانیکی و مواد اولیه خام معدنی
- مشاوران و پیمانکاران که به بررسی و پتانسیل سنجی مکان های مستعد برای بهره برداری از انرژی خورشیدی می پردازند.
- شرکت های عمرانی برای زیرسازی و نصب تجهیزات
- خدمات محیط زیستی مدیریت کنندگان جوازها و نمونه گیری
- اپراتورهای نیروگاه های برق و کارکنان نگهداری
- دانشمندان برای تحقیق و توسعه
- و…
استقرار انرژی تجدیدپذیر از تغییرات منطقه ای، بازآرایی صنعت، رقابت رو به رشد، پیشرفت های فناوری، فرآیندهای تولیدی و اثرات ریاضت و عدم اطمینان سیاستها متأثر می شود. زمینه سیاست گذاری بسیار حیاتی است و در حالی تناسب ابزارهای سیاسی مختلف بسته به وضعیت یک کشور فرق می کند، پایداری سیاسی یک امر کلیدی است. عدم اطمینان یا تغییرات پیاپی برای ایجاد اشتغال یک معضل اساسی است. به علاوه، کمبود مهارت نیز میتواند به عنوان یک مانع اصلی در استقرار انرژی تجدیدپذیر و به تبع آن، استخدام مربوط به آن عمل کند.
با توجه به موارد ذکر شده و با توجه به پیش بینی های انجام شده، روند توسعه انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی در آینده نزدیک در کشور عزیزمان بسیار سریع خواهد بود. از این رو بدیهی است که در نتیجه این موضوع فرصت های شغلی زیادی در این زمینه ایجاد خواهد شد که مخاطبین آن عمدتا دانشجویان و فارغ التحصیلان فعلی رشته های مرتبط مانند مهندسی برق، مهندسی مکانیک، منابع انرژی های تجدیدپذیر، مهندسی عمران و … خواهند بود.