آشنایی با انواع استراکچر پنل خورشیدی – انواع استراکچر خورشیدی

انواع استراکچر خورشیدی کدامند؟

استراکچر خورشیدی در بازده و راندمان پنل بسیار اهمیت دارد، که کمتر کسی به این موضوع می‌پردازد. استراکچر در سیستم اگر اصولی نباشد، بعد از چند سال تغییر جهت داده و راندمان پنل خورشیدی را کاهش می‌دهد، به این دلیل که استراکچر خورشیدی اگر تغییر جهت بدهد، پنل‌های خورشیدی از حالت استاندارد خارج شده و به صورت عمود بر نور خورشیدی نمی‌باشند و حداکثر توان تولید برق را از دست می‌دهند.

در بازار فروش تجهیزات برق خورشیدی، انواع مختلفی از سازه های نگهدارنده پنل وجود دارد که معمولا با توجه به شکل طراحی و جنس استراکچر و نوع کاربری متفاوت هستند؛ و نوع طراحی و ساخت و همچنین مقاومت آن در برابر بارهای ساکن و دینامیک از پارامترهای اساسی در اجرای نیروگاه خورشیدی می باشد. اما بصورت گسترده سازه‌ها، یا ثابتند و یا با پایه نگهدارنده متغیر نصب می‌شوند.

 

 

انواع سازه استراکچرهای خورشیدی

1.استراکچر‌های ثابت

در این مدل تنها یک بار امکان انتخاب زاویه وجود دارد به همین دلیل در مدل های مستقل از شبکه که هیچ گونه پشتیبانی برای مصرف کننده وجود ندارد؛ زاویه نصب پنل ها با توجه به بدترین روز سال (کم ترین ارتفاع خورشید) تعیین می شود تا کاربر در هیچ کدام از روزهای سال با مشکل کمبود برق مواجه نشود.

2.استراکچر با پایه نگهدارنده متغیر

استراکچرهای زاویه متغیر با توجه به شرکت مبدا دارای تنوع گسترده ای در طراحی هستند، که قابلیت تامین تعداد بیشتری از زوایا را فراهم می کند. نوع رایج آن دارای سه یا چهار زاویه (قابل تنظیم برای هر فصل) بوده اما در مدل های پیشرفته تر که شرکت تک اینورتر از پیشگامان تولید این نوع از استراکچر نیز می باشد امکان تغییر زاویه بین 0 تا 180 درجه به صورت پیوسته می باشد.

3.استراکچر‌های دو فصل

این سازه‌ها نیز مانند سازه‌های ثابت طراحی می‌شود، اما در این مدل قابلیت تغییر زاویه دستی برای نیمه اول سال و نیمه دوم سال با توجه به زاویه مناسب قابلیت تغییر دارد.

 4.استراکچر‌های چهار فصل

طراحی این سازه‌ها بر اساس زاویه مناسب ۴ فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان بوده و بصورت دستی قابلیت تغییر دارند. پایه‌های دنبال کننده خورشید (ترکر خورشیدی): این روش خود به دو حالت تک محوره و دو محوره انجام می‌پذیرد. در حالت تک محوره حرکت افقی و از شرق به غرب است، ولی در حالت دو محوره حرکت علاوه بر شرق به غرب، بصورت بالا به پایین نیز انجام می‌پذیرد. بدین صورت که در هر زمان بهترین حالت قرارگیری صفحات خورشیدی محاسبه شده و استراکچر‌ها بسته به محور قابل تغییرشان بصورت اتوماتیک در بهترین موقعیت، قرار می‌گیرند.

 5.استراکچر‌های دنبال کننده خورشید تک محوره

این سازه‌ها به صورت شرقی-غربی نور خورشید را دنبال می‌کنند و افزایش ۱۵ الی ۲۰ درصدی راندمان نیروگاهی را در پی دارد.

6.استراکچر‌های دنبال کننده خورشید دو محوره

این نوع ترکر‌ها به صورت شمالی- جنوبی و شرقی- غربی نور خورشید را دنبال می‌کنند و موجب افزایش ۲۰ الی ۳۰ درصدی راندمان نیروگاهی می‌شود. معمولا استراکچر‌ها در قالب موارد فوق با ظاهر‌های گوناگون بر اساس تعداد پنل‌های خورشیدی طراحی می‌شوند.

 


 

روش های نصب استراکچر خورشیدی

پنل با پایه نگهدارنده ثابت

در این روش ابتدا بهترین موقعیت قرارگیری پنل ها را مشخص نموده (که معمولاً در کشور ما رو به جنوب و با زاویه بین ۲۰ الی ۳۰ درجه بسته به منطقه جغرافیایی) و سپس پایه ها را در مکان مورد نظر ثابت می نمایند. این روش ارزانترین روش نصب پنل خورشیدی می باشد.

پنل با پایه نگهدارنده متغیر

در این روش از استراکچرهایی استفاده می شود که قابلیت تغییر زاویه از حدود ۱۰ تا ۶۵ درجه را داشته باشند و با توجه به تغییر زاویه خورشید در فصول متفاوت سال بهترین حالت قرار گیری پنل را مشخص نموده و زاویه قرارگیری پنل را در همان حالت قرار می دهیم. بازده این روش حدوداً تا ۲۰ درصد نسبت به روش ثابت بیشتر است.

پایه های دنبال کننده خورشید

این روش خود به دو حالت یک بعدی (حرکت افقی از شرق به غرب) و دو بعدی (حرکت عمودی از پایین به بالا) تقسیم می شود که در هر زمان بهترین حالت قرارگیری پنل ها محاسبه شده و استراکچرها بسته به محور قابل تغییرشان بصورت اتوماتیک در بهترین موقعیت قرار می گیرند. بازده این روش بین ۱۵ الی ۳۰ درصد افزایش می یابد ولی قیمت پیاده سازی آن زیاد است و صرفه اقتصادی ندارد فقط در مکان ها و کاربردهایی که محدودیت فضا و وزن دارند استفاده می شوند.

استراکچر خورشیدی تک اینورتر

سازه خورشیدی تولیدی تک اینورتر تماما پیچ و مهره ای بوده که به شما امکان جا به جایی آسان و نصب روی پشت بام می دهد. همچنین رعایت نکاتی ظریف و استفاده از بلوک های بتنی سازه را به خوبی در جای خود محکم کرده است به طوری که وزش بادهای شدید و طوفان نیز باعث واژگونی آن ها نخواهد شد. علاوه بر آنالیزهای نرم افزاری که تاییدی بر این واقعیت است، استراکچرهای ساخته و نصب شده توسط ما انرژی در پروژه های 20 کیلووات دانشگاه های تهران کاملا در برابر طوفان شدید و کم سابقه تهران در سال 1393 مقاومت کردند و همین امر سبب شد تا برند ما روز به روز به نمونه کارها و پروژه های خود بیفزاید.
 
 استراکچر خورشیدی

 

 مشخصات سازه و استراکچر خورشیدی

وقتی صحبت از سیستم‌های خورشیدی می شود، اولین چیزهایی که به ذهن می‌رسند، پنل خورشیدی، اینورتر خورشیدی، باتری و شارژ کنترلر هستند. اما نصب این سیستم‌ها روی سقف یا وسایل متحرک چگونه است؟ در اصل سازه خورشیدی یکی از اساسی‌ترین قسمت‌های سیستم خورشیدی است که بر تولید انرژی، بازدهی و عمر پنل خورشیدی اثر می‌گذارد. بنابراین به علت هزینه بالای راه‌اندازی نباید از سازه کلی سیستم غافل ماند.

بطور کلی عملیات اجرایی زمین بسته به جنس خاک سایت نیروگاه می‌تواند متفاوت باشد که این مطلب الزام تهیه گزارش خاک را موجب می‌گردد. عملیات اجرایی زمین به دو قسمت تقسیم می‌شود: قسمت اول در رابطه با آماده‌سازی زمین به منظور استقرار سازه‌های خورشیدی بوده که شامل مراحلی از قبیل خاک‌برداری، تسطیح، سوراخ‌کاری، فنداسیون و … می‌باشد. قسمت دوم مربوط به ایجاد مسیرهای عبور کابل، اجرای فنداسیون و یا سازه جهت استقرار پست برق نیروگاه می‌باشد.

کاتالوگ استراکچر خورشیدی

برای اطلاعات بیشتر از استراکچر خورشیدی، می توانید با کلیک روی گزینه دانلود، مطالعه نمایید و با تک اینورتر در تماس باشید. تمامی استراکچرهای خورشیدی دارای روکش گالوانیزه گرم می باشد.

استراکچرهای خورشیدی جهت نگهداری پنل در ارتفاع مناسب از سطح زمین و زاویه متناسب با مختصات جغرافیایی ضروری هستند. هر پنل خورشیدی باید متناسب با عرض جغرافیایی در زاویه خاصی قرار بگیرد تا بتواند با بیشترین بازده کار کند. هر چند که این زاویه در اوقات مختلف سال متفاوت است و با توجه به نوع سیستم باید درباره آن تصمیم‌گیری شود؛ برای مثال در صورتی که سامانه فتوولتائیک از نوع مستقل از شبکه باشد، باید بدترین روز سال از نظر زاویه ارتفاع خورشید، که در آن خورشید کوتاه‌ترین زاویه ارتفاع دارد در نظر گرفته شود تا در این روزها مصرف‌کننده با کمبود انرژی در دسترس مواجه نشود.

 

سوالات متداول در رابطه با استراکچر خورشیدی

استراکچر خورشیدی چیست؟

یکی از مهم ترین تجهیزات زیر ساختی استراکچر آرایه های فتوولتاییک می باشد زیرا استحکام، ماندگاری و نیز دقت زاویه از سطح زمین در سیستم های فتوولتاییک بسیار مهم می باشد.

استراکچر خورشیدی در کجا کاربرد دارد؟

استراکچر یا پایه پنل خورشیدی سازه ای برای نگهداشتن پنل های خورشیدی در یک جهت و یا یک زاویه مشخص می باشد. به طور معمول یک استراکچر یا پایه پنل خورشیدی یک پنل خورشیدی یا تعدادی پنل را در کنار یکدیگر قرار می دهد و در مقابل فشار باد ، رعد و برق و … پنل ها را حفظ می نماید.

شرایط استفاده از استراکچر ثابت چیست؟

استراکچر ثابت در یک زاویه و مکان مشخص قرار می گیرد وامکان تغیر زاویه ندارند . معمولا پایه های استراکچر را در بتون محکم کرده ویا روی سقف با پیچ و مهره ویا وزنه محکم می کنند تا در مقابل بادها وفشار های مکانیکی مقاوم باشندواز جا کنده نشوند.

4.9/5 - (12 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *